hurtownia opakowań jednorazowych

Jakie opakowania przydadzą się w cateringu?

Prowadzenie działalności gastronomicznej z opcją dostawy gotowych dań do klienta wiąże się z koniecznością zakupu odpowiednich opakowań. Są to zarówno tradycyjne reklamówki, jak i różnego rodzaju pudełka, kubki czy foremki do przechowywania i transportu żywności. Każda dobrze zaopatrzona hurtownia opakowań jednorazowych powinna mieć w swojej ofercie wiele rodzajów takich pojemników. Które z nich są najpopularniejsze i sprawdzą się w cateringu?

Opakowania z tworzyw sztucznych

W przypadku dań gotowych najpopularniejszym rozwiązaniem są opakowania wykonane z materiałów nienasiąkliwych, skutecznie zabezpieczających przechowywaną w nich żywność przed czynnikami zewnętrznymi i ryzykiem przypadkowego zanieczyszczenia. W hurtowniach z opakowaniami jednorazowymi znajdziemy wiele rodzajów pojemników plastikowych o różnych kształtach i pojemnościach, przeznaczonych zarówno do przechowywania produktów płynnych, jak i stałych. To m.in. pojemniki na warzywa i mięso, ryby, różnego rodzaju makarony, sałatki czy inne dania gotowe. To także kubeczki i inne pojemniki ze szczelnym wieczkiem przeznaczone do przechowywania i transportu zup oraz sosów. Hurtownia opakowań jednorazowych powinna mieć w swojej ofercie również dedykowane tego typu pojemnikom sztućce plastikowe lub drewniane, które można spotkać w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych serwujących jedzenie na wynos.

Opakowania z celulozy – tektury, kartonu, papieru

Część potraw oferowanych przez firmy cateringowe z powodzeniem może być przechowywana i transportowana w opakowaniach tekturowych. Doskonałym przykładem takiego produktu jest pizza, którą zwyczajowo sprzedaje się w charakterystycznym kartoniku. W hurtowni z opakowaniami jednorazowymi dla gastronomii zwykle można zaopatrzyć się również w dodatkowe akcesoria do takich kartoników. Są to m.in. specjalne plastikowe nakładki, które minimalizują ryzyko przywarcie tekturowego wieka do powierzchni pizzy. Dobrym przykładem celulozowych opakowań gastronomicznych, które powinna oferować każda profesjonalna hurtownia opakowań jednorazowych, są również kartoniki na ciasta i torty, pudełka do kebabów i dań kuchni azjatyckiej czy papierowe torebki na frytki.

Zobacz też:  Usługi wiertnicze

Jeśli zastanawiasz się, jakie rodzaje opakowań jednorazowych stosowane są na co dzień w branży gastronomicznej, przez firmy cateringowe i lokale specjalizujące się w sprzedaży jedzenia na wynos, odwiedź hurtownię z jednorazowymi opakowaniami gastronomicznymi. Na rynku działa wiele tego typu podmiotów. Część z nich prowadzi własne sklepy internetowe, dzięki czemu zapoznanie się z ich ofertą nie zajmie wiele czasu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.